COVID-19 : VACCINAȚI 1 006 241  INFECTAȚI 412 231 (+2834)   TRATAȚI 371 836     DECESE 10 542(+20)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 551
Coronavirus stiri: 7944

Popescu: "Problema rîului Nistrului este un subiect prioritar pe agenda noastră"

30 noi. 2021,, 13:55   Societate
1234 2

Problema ecologiei rîului Nistrului este un subiect prioritar pe agenda autorităților moldovenești și ele doresc să instituționalizeze această problemă și să găsească soluții acceptabile în cadrul unui dialog cu reprezentanții Ucrainei și Uniunii Europene.

Despre acest lucru a declarat în cadrul unei conferințe de presă viceprim-ministrul, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, transmite Noi.md.

"Este un subiect prioritar pe agenda noastră. Veți vedea că la declarația comună pe care am emis-o împreună cu UE, situația din jurul rîului Nistru este menționată. Este un subiect care îl discută atît cu UE, cît și cu Ucraina. Actualmente pregătim o adresare comună cu Ucraina, pentru ca UE să ne ofere o analiză a impactului hidrocentralei de pe Nistru", a declarat Ministrul de Externe.

"Speranța mea este că vom ajunge la un acord cu partea Ucraineană în următoarele săptămîni și din momentul în care vom trimite această solicitare către UE vrem să instituționalizăm acest subiect pe marginea ecologiei rîului Nistru.

Cel puțin în dialogul pe care îl am cu colegii noștri dela Kiev, ei și-ar dori să găsim o soluție, dar speranța mea este că în cîteva săptămîni o să vă pot da mai multe informații pe acest subiect.


Cel puțin, în dialogul meu cu colegii noștri de la Kiev, ei au vorbit pentru a găsi o soluție și sper că în câteva săptămâni voi putea să vă ofer mai multe informații pe această temă", a spus șeful diplomației moldovenești”, a declarat șeful MAEIE.

1

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X