X 

Pompierii și salvatorii au participat la expoziția Arena Auto Fest 2023

26 iun. 08:45   Societate
1857 0

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au participat pe parcursul zilelor de 24 - 25 iunie la expoziția Arena Auto Fest 2023, desfășurată în municipiul Chișinău.

Aici, salvatorii și pompierii au prezentat tehnica din dotare, echipamentul de intervenție, dar și au comunicat despre măsurile de prevenire a situațiilor de risc. Totodată, în scopul cultivării unor comportamente responsabile în rîndul tuturor participanților la trafic și prevenirii accidentelor rutiere, angajații IGSU au organizat un exercițiu demonstrativ de descarcerare în urma unui accident rutier, notează Noi.md cu referire la unimedia.

Astfel, după ce recent au încheiat cu succes ediția 2023 a Școlii Securității pentru copii, cu genericul „Împreună, prevenim riscurile”, salvatorii și pompierii au venit să promoveze reguli de siguranță în traficul rutier pe o platformă care întrunește comunitatea automobiliștilor și producătorilor auto, la expoziția organizată la Arena Chișinău. Oricare ar fi preferințele în domeniul auto, regulile de securitate rămîn aceleași pentru toți participanții la trafic, iar necunoașterea sau neglijarea lor pot avea consecințe tragice.

Pentru a fi cît mai convingători, pompierii și salvatorii au simulat o descarcerare de automobile, implicînd și operațiuni de salvare a unei vieți omenești chiar în fața vizitatorilor expoziției. Adulți, adolescenți, părinți și copii au aflat din prima sursă ce acțiuni trebuie să întreprindă atunci cît devin martori sau actori ai unui accident rutier grav și, mai ales, ce comportamente trebuie evitate cu orice preț, pentru a nu dăuna.

Tot aici, publicul prezent, și mai ales copiii curioși, au putut afla mai multe despre misiunile intervenție și tehnica auto cu destinație specială folosită de pompieri, salvatori, polițiști, carabinieri și polițiștii de frontieră, pentru a menține securitatea pe drumurile, în satele și orașele noastre, precum și de-a lungul granițelor țării. Cultura securității e despre cunoaștere și implicare responsabilă din partea tuturor.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?