COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Pompierii, în alertă: Mai multe localități au fost cuprinse de flăcări

Pompierii, în alertă: Mai multe localități au fost cuprinse de flăcări

În ultimele 24 de ore angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit în 54 de cazuri pentru lichidarea focarelor de vegetaţie uscată.

Cele mai extinse suprafeţe de ardere au fost înregistrate în apropiere de localitatea Ghidighici municipiul Chişinău, dar şi raioanele Ştefan Vodă, Ialoveni şi Criuleni, relatează Noi.md.

Un focar de ardere care a obţinut răspîndire a fost înregistrat ieri, 23 februarie, în preajma localităţii Ghidighici, unde focul a mistuit peste 10 ha de stufăriş din apropierea lacului. La faţa locului au intervenit două echipaje de pompieri care au reuşit localizarea.


Un alt incendiu de vegetaţie a fost stins de angajaţii IGSU în apropierea satului Bardar, raionul Ialoveni, unde focul a reuşit să nimicească 6 ha de iarbă.

Tot de ajutorul salvatorilor a fost nevoie în localitatea Corjova, Criuleni întrucît arderea de vegetaţie cuprindea o suprafaţă de peste 10 ha. În localitatea Corlăteni, raionul Rîşcani, focarele de vegetaţie arsă s-au extins cu repeziciune reuşind să afecteze 12 ştiubeie cu albine. Datorită intervenţie pompierilor, alte 118 ştiubeie au fost salvate.

Potrivit IGSU în ultimele 24 de ore salvatorii şi pompierii au intervenit în 43 de situaţii similare în republică şi la lichidarea a 10 incendii de vegetaţie produse în municipiul Chişinău.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI îndemnă oamenii să nu utilizeze focul deschis la nimicirea resturilor menajere. În condiţii de vînt puternic şi umiditate redusă focarele de vegetaţie arsă se pot răspîndi pe spaţii extinse. În caz de situaţii de risc persoanele pot apela Serviciul 112.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load