X 
Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 936

Pompierii atenționează: Tot mai multe incendii de vegetație

3 feb. 21:13   Societate
1394

Numărul de incendii de vegetație a crescut considerabil în ultima vreme. Peste o mie de hectare de teren au fost cuprinse de flăcări luna trecută.

De la începutul anului pompierii au intervenit la 400 de misiuni la lichidarea a focarelor de vegetație. Cel mai recent incendiu de vegetație a fost chiar ieri pe un teren din localitatea Alexandru Ioan Cuza din raionul Cahul. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 16:00. Pompierii au luptat aproape două ore pentru a stinge focul, transmite Noi.md cu referire la sputnik.md.

În urma incendiului nu au fost raportate victime. Tot ieri, salvatorii au intervenit pentru a lichida focare în localități din raioanele Soroca, Criuleni, Cahul, Ungheni, și UTA Găgăuzia.

În 2022 angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit în peste 400 de misiuni pentru a stinge 1126 de hectare de iarbă.

În acest context, IGSU atenționează oamenii să nu aprindă iarba, miriștea și gunoiul menajer, întrucît în condiții de vînt și umiditate redusă, focul se poate răspîndi cu repeziciune, iar în zona de risc ar putea fi spații forestiere sau case de locuit.


În situații excepționale persoanele sînt îndemnate să apeleze Serviciul 112.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав