X 

Pompieri și salvatori din R.Moldova participă la aplicații tactice de instruire în România

16 iun. 20:00   Societate
1820 0

100 de pompieri din Republica Moldova alături de alți 100 de pompieri din România participă la aplicații tactice de instruire privind perfecționarea tehnicilor de intervenție la stingerea incendiilor și procedeelor de căutare-salvare și autosalvare, în condiții de siguranță, notează Noi.md

Antrenamentele se desfășoară în perioada 12 – 16 iunie, în cadrul Centrului de antrenament și pregătire de specialitate din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” din județul Iași, România. Aici, pe poligonul de instruire, cei 200 de salvatori și pompieri din ambele țări participă la diverse misiuni simulate, printre care: intervenții în mediul acvatic, stingerea incendiilor, acordarea primului ajutor calificat, dar și efectuarea lucrărilor de căutare și salvare din medii ostile (dărîmături, subsoluri, tuneluri, fîntîni). Totodată, participanții își perfecționează tehnicile de intervenție în echipă la efectuarea misiunilor de descarcerare, salvare de la înălțime, dar și căutarea persoanelor cu asistența patrupezilor antrenați. Mai mult, salvatorii și pompierii din Republica Moldova împreună cu colegii din România își testează capacitățile de răspuns și lichidare a consecințelor accidentelor cu caracter CBRN.

Exercițiului bilateral are drept scop creșterea siguranței și gradului de protecție al populației, prin îmbunătățirea pregătirii și menținerea capacității de intervenție a serviciilor profesioniste pentru situații de urgență, inclusiv SMURD, în zona transfrontalieră. Totodată, antrenamentele urmăresc îmbunătățirea capacităților motrice, armonizarea lucrului în echipă și dezvoltarea eficienței de intervenție în diferite situații excepționale și de urgență în zona transfrontalieră.

Aplicațiile sînt organizate în cadrul Programului Operațional Comun România - Republica Moldova 2014-2020, în cadrul proiectului SMURD-2, fiind finanțat de Uniunea Europeană.

3
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?