X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 964

Polonia va oferi Agențiilor de Dezvoltare Regională granturi pentru revitalizarea orașelor

21 iun. 23:30   Societate
1417

La Chișinău au fost semnate contractele de finanțare între Agențiile de Dezvoltare Regională (ADR) și Solidarity Fund PL cu privire la realizarea unui suport, în cadrul Fondului de Granturi Regionale, pentru dezvoltarea urbană. Sesiunea de semnare a contractelor a fost prezidată ieri de secretarul general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija.

Fondul de granturi regionale pentru dezvoltare urbană va oferi asistență tehnică ADR-urilor, care, la rîndul lor, vor asigura suport pentru orașele-poli de creștere (Orhei, Soroca, Edineț, Cahul, Ungheni, Comrat) și orașele din Republica Moldova interesate în revitalizarea urbană.

De asemenea, Fondul prevede promovarea conceptului de revitalizare urbană la nivelul regiunilor de dezvoltare din Moldova, prin elaborarea noilor Programe de Revitalizare Urbană și actualizarea celor existente.

Bugetul total al Fondului este de 120 de mii de euro. ADR-urile pot solicita finanțare în cadrul Fondului în baza criteriului numărul de orașe-poli de creștere din fiecare regiune de dezvoltare, și anume: ADR Nord (cu 2 orașe-poli de creștere: Edineț, Soroca) - pînă la 38 000 euro; ADR Centru (cu două orașe-poli de creștere: Orhei, Ungheni) - pînă la 38 000 euro; ADR Sud (cu un oraș-pol de creștere: Cahul) - pînă la 22 000 euro; ADR UTA Găgăuzia (cu un oraș-pol de creștere: Comrat) - pînă la 22 000 euro. Perioada de implementare a grantului este de aproximativ şase luni, din data semnării contractului de finanțare.

Fondul de granturi regionale pentru dezvoltare urbană este un instrument al Solidarity Fund PL în Moldova, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polonia în cadrul programului polonez de cooperare pentru dezvoltare - Polish Aid și este implementat în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova.


Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав