Polițiștii moldoveni vor desfășura exerciții de securitate împreună cu omologii lor din Polonia

1 mai. 16:30   Societate
2885 0

Pe teritoriul Republicii Moldova va fi desfășurat un exercițiu comun de antrenament a polițiștilor moldoveni împreună cu angajații poliției din Polonia, în cadrul căruia va fi implementat un nou stil de exerciții și tehnici speciale, inclusiv cu elicopterul. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI) exercițiul comun va avea loc timp de o săptămînă, începînd de luni, 1 mai.

Potrivit sursei, acțiunile au drept scop creșterea eficienței modului de pregătire și desfășurare a acțiunilor/misiunilor; evaluarea nivelului de pregătire al angajaților Brigăzii de poliție cu destinație specială „Fulger” a Inspectoratului General al Poliției; testarea noilor tactici, tehnici și procedee de acțiune; precum și asigurarea securității și exersarea acțiunilor în contextul Summit-ului european care va avea loc în Republica Moldova- un eveniment care solicită mult profesionalism.

Amintim că Summitul Comunității Politice Europene va avea loc pe 1 iunie în localitatea Bulboaca în cadrul complexului vitivinicol Castel Mimi, a declarat președinta Maia Sandu în cadrul unei conferințe de presă. Cei 50 de șefi de state și de guverne, care vor participa la eveniment, vor pune în dezbatere chestiuni legate de război și pace, de viitorul Europei – de viitorul celor 750 de milioane de oameni ce muncesc pe continentul european. De asemenea, va fi discutat și viitorul Republicii Moldova, ca stat european.

2
1
0
0
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?