X 

Polițiștii de frontieră și ofițerii FRONTEX vor verifica mijloacele de transport în zona de frontieră

9 aug. 2022,, 13:45   Societate
1941 0

Pe parcursul lunii august 2022, în punctele de trecere a frontierei de stat, dar și pe traseele naționale din zona de frontieră, vor acționa echipaje mixte, formate din polițiști de frontieră și ofițerii FRONTEX.

Sarcina de bază a acestei activități operaționale comune o constituie acumularea informațiilor prin prisma analizei infracționale a persoanelor suspecte, verificarea amănunțită a mijloacelor de transport și actelor pentru acestea, precum și monitorizarea permanentă a situației operative întru prevenirea și combaterea posibilelor cazuri de trafic ilicit de transport.

Măsurile sînt orientate spre depistarea și indisponibilizarea mijloacelor de transport neînregistrate/ radiate din Registrul statelor de proveniență a mașinilor, dar și celor furate. La fel, depistarea automobilelor cu elemente vădite de modificare a numărului de identificare a șasiului, caroseriei auto prin ștergere, înlocuire sau modificare. Inclusiv, identificarea persoanelor implicate în traficul ilegal de mașini, stabilirii rutelor și modului de operare al acestora.


Notă: în data de 8 iulie 2022 a intrat în vigoare și este operațional ACORDUL între Republica Moldova și Uniunea Europeană privind activitățile operative desfășurate de Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă în Republica Moldova (FRONTEX). Documentul prevede implementarea acțiunilor comune pe teritoriul Republicii Moldova de către IGPF și FRONTEX, prin oferirea suportului necesar în asigurarea securității frontierei de stat și gestionarea crizei regionale și a fluxului de refugiați la frontiera moldo-ucraineană.

Totodată, amintim că la sfîrșitul anului trecut, IGPF și FRONTEX au semnat planul de cooperare pentru anii 2022 – 2024, care prevede un set de măsuri orientate spre dezvoltarea capacităţilor instituţionale ale autorităţii de frontieră a Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?