Criza energetică stiri: 1465
Cutremure stiri: 275
Preşedintele stiri: 3379

Polițiștii de frontieră și ofițerii FRONTEX, discuții despre implementarea cadrului legal privind drepturile omului

24 noi. 14:30   Societate
991 0

Într-o vizită de lucru la frontiera Republicii Moldova se află reprezentanții Oficiului Drepturilor fundamentale din cadrul Agenției FRONTEX. Astfel, în perioada 21-26 noiembrie 2022 sînt desfășurate un șir de ședințe comune între polițiștii de frontieră și ofițerii FRONTEX unde sînt discutate teme pe linia de activitate frontalieră, dar și de implementare corectă a cadrului legal privind drepturile omului.

Pe parcursul primelor trei zile, angajații Poliției de Frontieră din cadrul sediului central al IGPF, PTF Sculeni, PTF Leușeni și Direcția regională Vest au prezentat situația actuală la trecerea frontierei de stat, cu referințe la fluxul de călători și mijloace de transport, lucrul comun cu ofițerii FRONTEX detașați în misiune în Moldova și rezultatele acestuia, la fel și tabloul situației operative.

Un subiect pe larg abordat a fost procedurile de monitorizare și evidență a solicitărilor de azil, precum și acțiunile angajaților Poliției de Frontieră în cazurile de trecere a frontierei a minorilor neînsoțiți și protocoalele implementate.

Pînă la finele săptămînii vor fi realizate alte vizite de informare și prezentare în PTF Cahul, PTF Palanca, PTF Tudora, PTF Giurgiulești-Galați și SPF Aeroportul Internațional Chișinău.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

După remanierile de cadre din guvern, situația
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав