TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Polițiștii de frontieră își intensifică activitatea în perioada minivacanței de Crăciun

Polițiștii de frontieră își intensifică activitatea în perioada minivacanței de Crăciun

În următoarele cinci zile o mare parte din cetăţenii Republicii Moldova nu vor rata ocazia de a petrece timpul liber în afara granițelor, fapt ce va duce la o creștere semnificativă a numărului de traversări în punctele de trecere a frontierei, în special: PTF Leușeni, PTF comun Criva, PTF Aeroportul Internațional Chișinău, PTF Sculeni, PTF Otaci și PTF Giurgiulești-Reni. În acest sens, îndemnăm călătorii să aleagă pentru traversarea frontierei și alte puncte de trecere din proximitatea celor mai solicitate, spre ex.: pe linia PTF Leușeni de ales PTF Cahul sau PTF Costești, pe linia PTF comun Criva să fie PTF comun Larga sau PTF comun Briceni, în proxima PTF Otaci este PTF Ocnița, în direcția PTF Mirnoe este PTF Vulcănești, iar mai aproape de PTF Giurgiulești-Reni este PTF Cișmichioi.

Conform unei analize a datelor statistice din anii trecuți, cele mai aglomerate perioade sunt cele din ajunul și după sărbători, iar orele cu densitate a călătorilor în trafic sunt dimineața (06:00 – 10:00), după masă (15:00 – 18:00) și seara târziu (20:00 – 23:00).


Menționăm că la necesitate, în cele mai solicitate puncte de trecere, fluxul de familii cu copii, dar și persoanele cu nevoi speciale, va fi direcționat pe pistele libere, inclusiv pe banda de trecere a Corpului Diplomatic. În context, au fost amplasate echipaje mobile, dotate cu tehnică specială de control, care în mod operativ și în timp real vor realiza verificarea documentelor de călătorie.

Reiterăm: dacă în timpul pregătirilor pentru plecări în străinătate nu sunteți siguri care sunt actele necesare traversării frontierei de stat, vă recomandăm să contactaţi LINIA VERDE: +373(22)259-717. De asemenea, rugăm să verificați valabilitatea și statutul documentului de călătorie, cu care intenţionați să tranzitați hotarele țării, iar dacă ați planificat o călătorie cu copiii minori, asiguraţi-vă că ați perfectat documentele acestora.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load