Activiștii din grupul „Occupy Guguță”, îngrijorați de atenția poliției

Activiștii din grupul „Occupy Guguță”, îngrijorați de atenția poliției

Activiştii grupului „Occupy Guguţă”, care protestează împotriva construcţiilor ilegale în centrul Chişinăului, sînt îngrijoraţi de atenţia poliţiei faţă de ei.


Potrivit agenţiei Infotag, activistul civic Vitalie Voznoi a publicat pe pagina sa de Facebook o imagine în care se vede cum doi poliţişti în uniformă analizează atent zona din jurul cortului în care de mai multe zile trăiesc activiştii.


Oamenii legii au explicat asta prin faptul că ei îl caută pe un bărbat de 25-30 de ani care a ajuns în atenţia cîtorva mame cu copii care se adună la un teren de joacă.


„El provoacă îngrijorări prin comportamentul său şi de aceea îl căutăm”, au explicat poliţiştii, care nu s-au prezentat, subliniind că îndeplinesc ordinul procuraturii.


Voznoi a promis că va ieşi în emisie pe internet, pentru a vorbi despre cine şi de ce îi deranjează pe protestatari.


Activiştii din „Occupy Guguţă” a treia săptămînă trăiesc într-un cort lîngă clădirea cafenelei cu acelaşi nume, care este inactivă de mai mulţi ani. Revendicarea lor este de a readuce instituţia renumită la fostul său statut de loc de odihnă pentru locuitorii din Chişinău. Ei încearcă să împiedice realizarea unui proiect privind construirea unui hotel cu 13 etaje în parcul central.


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load