COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 762 106 INFECTAȚI 285 321(+1371)   TRATAȚI 269 685     DECESE 6632(+15)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2921
Puterea stiri: 6763

Polițiștii care au „vizionat” bătaia dintr-o benzinărie din Briceni au fost demiși

2 feb. 11:37   Societate
2219 0

Cei doi poliţişti de frontieră care au urmărit nepăsători şi nu au intervenit cînd un bărbat în stare de ebrietate a agresat cu un cuţit, un vînzător de la o benzinărie, au fost demiși din funcție.

„Cei doi polițiști de frontieră nu ne reprezintă și comportamentul lor nu este demn de profesia pe care o au, iar astăzi venim cu un anunț: în urma anchetei realizate de SPIA al MAI, la data de 29 ianuarie 2021, conform unui Ordin emis de MAI, aceștia au fost sancționați cu demisia din funcție”, anunță reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne.

„Atitudinea funcționarilor a prejudiciat grav imaginea instituției în care activau și a profesiei de polițist. Aceste cazuri nu sînt un fenomen, iar Ministerul Afacerilor Interne împreună cu instituțiile din subordine va veni cu unele instruiri suplimentare pentru angajați, pentru a evita astfel de cazuri”, se mai arată în comunicat.

Incidentul s-a produs pe 13 ianuarie, în satul Criva, raionul Briceni. Scandalul a pornit după ce la benzinărie s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică iar vînzătorul nu a putut să-i vîndă ţigări agresorului. Din imagini se vede cum agresorul trece de tejghea şi îl ameninţă cu un cuţit pe vînzător. La scurt timp, apare un al doilea individ care încearcă să-l calmeze pe bărbatul furios.

După cîteva momente se apropie doi poliţişti de frontieră care privesc cu indiferenţă agresiunea ce are loc chiar sub nasul lor.

Agresorul a fost reţinut şi a primit arest la domiciliu.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽