COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 551 348   INFECTAȚI 258 624(+43)   TRATAȚI 251 389     DECESE 6244(+2)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2820
Puterea stiri: 6418
Coronavirus stiri: 7298

Politica de propagandă folosită de autorităţile Române prin intermediul Wikipedia

14 iun. 01:31   Societate
7328 0

Știați că soarta Wikipediei în limba moldovenească a fost hotărîtă cu 98 de voturi, toţi aceştia fiind cetăţeni străini.

Astăzi nici o modificare, care intră în contrazicere cu politica expansionistă a Bucureștiului nu trece în Wikipedia, care tot mai mult devine sursă de informare a copiilor ce scriu sinteze și eseuri pentru școală. Astfel, deţinînd controlul asupra informațiilor, Bucureștiul îsi valorifica zilnic propaganda impusă. Mai mult în Wikipedia românească găsim falsificări crase ale istoriei. Cum ar fi falsificarea paginilor: „Republica Moldova", „capitolul recensămîntul", unde se blochează instant orice schimbare că moldovenii vorbesc limba moldovenească, că se simt moldoveni.

Alt fals este existența Tării Românești - denumire neexistentă a Valahiei. Orice încercare de a pune sub semnul întrebării acest fals eşti instant blocat, fără explicații.

Mai mult de atît falsificarea atinge domenii largi ale istoriei moldovenenști, ale identității moldovenilor. O propagandă menită ca copii moldovenilor să nu fie mîndri de strămoșii lor, din contra cultivîndu-se sentimentul de inferioritate, sărăcie identitară.

Conform așa zișilor administratori «Wikipedia în română nu se supune Constituției Republicii Moldova. Legal, se supune legilor SUA (acolo se află serverele), dar informația din articole, atîta timp cît nu încalcă așa legi generale precum drepturile de autor– nu se supune legilor niciunui stat. // Gikü vorbe fapte 24 octombrie 2018 20:43 (EEST)


Lista acestor administratori:
https://ro.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Administratori

Vadim Rotari

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
🔽🔽