X 
Cazul Șor stiri: 599

Poliția vine cu un mesaj important pentru posesorii de arme

20 aug. 2021,, 14:15   Societate
3342 1

Orice tip de armă, dacă nu este mînuită corect, reprezintă un pericol imens. Din acest motiv, eliberarea acestora este permisă numai pe bază de autorizație, printr-un permis special de port-armă.

Acest permis nu dă dreptul celui ce-l are, să poarte arma la întruniri publice, în localul instituţii publice, sau în orice adunare.

În atenția posesorilor de armă:

  1. În cazul plecării peste hotarele ţării, armele se predau pentru păstrare temporară la organul de poliţie sau la un armurier autorizat.
  2. Armele deţinute la domiciliu trebuie să fie păstrate în safeuri metalice, să excludă accesul persoanelor străine. Se interzice de a transmite cheile de la safeul cu armă altor persoane, inclusiv, membrilor de familie. Armele se păstrează în stare descărcată, separate de muniţii.
  3. Pentru a evita eventuale incidente, în scopul asigurării securității publice, Poliția Capitalei solicită celor care dețin arme și muniții ILEGAL, să le predea benevol la poliție.
  4. Comerţul cu arme de foc de orice tip, se efectuează numai prin magazinele specializate, pe bază de licenţă eliberată de Camera de Licenţiere.

Despre cazurile de aplicare și folosire a armelor, apelați imediat la numărul unic de urgență 112.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?