Poliția Republicii Moldova la Adunarea Generală INTERPOL

Poliția Republicii Moldova la Adunarea Generală INTERPOL

Șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Eugeniu Piterschi,  participă în perioada 15 –18 octombrie 2019, în Santiago, Chile, la cea de-a 88-a Adunare Generală a Organizației Internaționale a Poliției Criminale – INTERPOL.


La eveniment participă în jur de 900 de reprezentanți din 162 de state, dintre care, 64 de șefi de poliție și peste 30 de miniștri de interne și justiției.


 Adunarea Generală INTERPOL a fost deschisă de către Președintele OIPC Interpol domnul Kim Jong Yang.


În cadrul Adunării  Generale a Organizației Internaționale a Poliției Criminale – INTERPOL,  Jurgen Stock a fost votat unanim pentru al doilea mandat consecutiv pe poziția Secretar General al OIPC Interpol.  


În cadrul acestui forum polițienesc suprem, delegația Republicii Moldova a avut întîlniri bilaterale cu conducătorii delegațiilor participante, printre care Vice Ministrul Afacerilor Interne al Serbiei,  Zoran Lazarov, Director Poliției Criminale ale Italiei, Prefect Vittorio Rizzi, și discuții cu conducătorii delegațiilor din Lituania, Ucraina, Georgia,  Romînia, etc.


Prin urmare, pe parcursul evenimentului vor fi abordate subiecte precum inițierea Programul Tinerilor Conducători la nivel global, Programului INTERPOL Global Horizon Scan, utilizarea sporită a noilor tehnologii de securitatea globală, viitoarele amenințări criminale, etc.


De asemenea, delegații vor fi familiarizați cu cele trei programe ale INTERPOL-ului în domeniul criminalității, după cum urmează: combaterea terorismului, criminalitatea cibernetică, crima organizată și emergentă, precum și succesele operaționale și proiectele aferente.


În ultima zi a Adunării Generale vor avea loc alegerile Vice Președintelui INTERPOL pentru Europa (pentru perioada de trei ani) și a noilor membri ai Comitetului Executiv INTERPOL.


Scopul acestui forum, organizat anual, este consolidarea cooperărilor internaționale polițienești, intensificarea schimbului de informații și experiență prin intermediul INTERPOL și stabilirea unor relații de conlucrare între toate țările membre.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load