COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Poliția îndeamnă cetățenii să respecte regulile de transportare a copiilor

Poliția îndeamnă cetățenii să respecte regulile de transportare a copiilor

Aveți grijă de copiii voștri. Un astfel de îndemn în adresa părinților a fost lansat de ofițerul batalionului de patrulare „Sud” al Inspectoratului Național de Patrulare, inspectorul superior Alexandr Cioban.

El a menționat că în majoritatea cazurilor copilul,fixat pe un scaun auto este protejat de traume grave în timpul accidentelor de circulație.

„În practica mea a avut loc un accident care s-a soldat cu victime, dar copilul nu a fost rănit datorită unui sistem special de reținere. Iar pasagerul care nu a fost cuplat a avut de suferit. De fapt, scaunele auto asigură siguranță copiilor și acest lucru nu trebuie neglijat”, a spus Alexandr Cioban în cadrul emisiunii «Главная тема».


În acest context, inspectorul de poliție i-a îndemnat pe părinți să adopte o abordare mai responsabilă față de deplasarea cu automobilul atunci în cabină sînt copiii, relatează portalul de știri gagauzinfo.md.

„Mă adresez șoferilor. Părinți, aveți grijă de copiii voștri, pentru ca ei să crească sănătoși, fără traume. Părinții pot inspira fiecărui copil simțul de responsabilitate pentru ca acesta să fie fixat. Un adult poate demonstra clar cu exemplul său că aplicarea centurii de siguranță este obligatorie. Puteți lua jucăria unui copil, să o fixați și să-i arătați, astfel, copilului. Principalul obiectiv este siguranța copiilor”, a adăugat polițistul.
Pentru transportarea copiilor fără scaun auto, șoferii riscă amenzi de la 9 la 12 unități convenționale (de la 450 la 600 de lei) cu trei puncte de penalizare.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load