X 
Cazul Șor stiri: 599

Poliția din Republica Moldova și din România, acțiune comună pentru cetățeni

30 noi. 2022,, 14:45   Societate
2241 0

Inspectoratul General al Poliției, în comun cu reprezentanții Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, a organizat în perioada 27-29 noiembrie, în raza municipiilor Orhei, Bălți și Cahul, activități de informare și prevenire în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților Poliției moldovenești și române în domeniul prevenirii criminalității, inclusiv a infracțiunilor transfrontaliere” (Cod EMS-ENI: 2SOFT/4.3/160), finanțat în cadrul Programului Operațional Comun România–Republica Moldova 2014–2020.

În acest sens, reprezentanții legii și-au propus să fie mai aproape de comunitate prin oferirea de sfaturi și recomandări preventive, promovarea imaginii instituţiei și familiarizarea cu activitatea poliţiei comunitare.

Activitățile au implicat peste 50 de angajați ai Poliției din ambele țări și s-au axat pe cîteva grupuri țintă.

Evenimentele au fost focusate pe trei domenii de prevenire:siguranța rutieră, prevenirea violenței și a consumului de droguri.


În cadrul activităților au fost utilizate Centrele Mobile de Informare și Prevenire, echipamentele specializate achiziționate în cadrul proiectului și au fost diseminate materiale informativ-educative și promoționale, în vederea asigurării vizibilității și informării cetățenilor despre proiectul finanțat de Uniunea Europeană.

Cetățenii au fost încurajați să interacționeze cu polițiștii pentru a contribui la prevenirea infracționalității, crearea unui mediu de siguranță și sporirea gradului de încredere în comunitatea în care trăiesc.

Activitățile comune au contribuit la armonizarea practicilor în domeniul prevenirii criminalității din Republica Moldova și România, asigurînd totodată un cadru propice pentru schimbul de experiență și bune practici între reprezentanții celor două structuri de poliție din regiunea transfrontalieră România - Republica Moldova.

0
0
0
0
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?