Preşedintele stiri: 3600

Poliția despre protestatari: au fost încălcate grav prevederile CSE

13 mar. 22:26   Societate
1337 0

În legătură cu blocarea mai multor străzi și trasee, în municipiul Chișinău și în 6 raioane din țară, de către membrii unui partid politic de opoziție, forțele de ordine au fost implicate în acțiuni de asigurare a ordinii publice, siguranței cetățenilor și a circulației rutiere.

Despre aceasta anunță Poliția Republicii Moldova, care a menționat că au fost încălcate grav prevederile CSE.

Potrivit sursei, pe parcursul zilei au fost înregistrate, în repetate rînduri, apeluri la serviciul unic de urgență din partea cetățenilor deranjați de blocaje.

"Încălcările participanților vor fi documentate prin prisma cadrului legal. Amintim că, pentru blocarea căilor de acces de către persoanele cu funcții de răspundere, acestea sînt pasibile de suspendarea dreptului de a ocupa funcția", anunță sursa citată.

Poliția atenționează participanții, inclusiv deputații, la întrunirile organizate pe parcursul zilelor de muncă asupra următoarelor riscuri și deranjamente, în cazul blocării străzilor sau traseelor:

  • ❗️perturbarea sau, după caz, blocarea activităților economice ale întreprinzătorilor în ziua desfășurării întrunirilor, ceea ce agravează per ansamblu situația economică din țară;
  • ❗️îngreunarea transportării persoanelor ce necesită asistență medicală de urgență, ceea ce pune în pericol grav viața acestora;
  • ❗️majorarea numărului de accidente rutiere din cauza perturbării regimului obișnuit al traficului rutier, ceea ce impune șoferii să fie mai grăbiți și, în consecință, neatenți la trafic;
  • ❗️afectarea rutinei zilnice a locuitorilor municipiului Chișinău, planurile cărora pot fi date peste cap din cauza perturbării circulației transportului public;
  • ❗️dezorientarea copiilor care nu pot ajunge acasă de la orele de instruire conform itinerarului obișnuit;
  • ❗️sustragerea atenției forțelor de ordine de la exercitarea unor atribuții mai prioritare ce țin de investigarea crimelor grave.

Poliția recomandă cetățenilor să țină cont de aceste solicitări și să dea dovadă de un comportament adecvat.

2
0
0
1
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий