COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 363 110(+659)   TRATAȚI 348 276      DECESE 9141(+22)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3016

Poliția de frontieră a modificat în taină comunicatul ce conținea informații despre avionul găsit la Edineț

14 sep. 13:19   Societate
1989 2

În dimineața zilei de astăzi, reprezentanții Inspectoratului General al Poliției de Frontieră s-au grăbit să anunțe despre o operațiune de (in)succes a polițiștilor de frontieră, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

Cei din urmă ar fi reușit să încătușeze trei cetățeni ai Ucrainei aflați la bordul unui „avion cu țigări de contrabandă” care urma să ajungă pe teritoriul Romîniei.

Despre dimineața de foc a celor de la Poliția de Frontieră a anunțat și șeful IGPF, Rosian Vasiloi, pe Facebook.

De dimineață, în comunicatul de presă al Poliției de Frontieră, publicat pe Facebook, se preciza că în baza unei informații operative privind survolarea ilegală a spațiului aerian ofițerii de investigații ai Poliției de Frontieră au acționat prompt în această dimineață reușind reținerea unui avion de model AN-2 în proximitatea localității Hlinaia Mică, raionul Edineț.


La scurt timp însă după ce jurnaliștii au preluat informațiile și au mediatizat pe larg operațiunea, responsabilii de la Poliția de Frontieră au modificat textul comunicatului de presă, iar din acesta reiese că avionul nu era plin cu țigări la reținere, ci gol.

Dovada acestui fapt o reprezintă istoricul editărilor, vizibil pentru toți utilizatorii Facebook. Modificările au fost făcute abia la trei ore distanță de la publicarea comunicatului.

Ce a fost modificat în „noul-vechi” comunicat de presă al IGPF?

După o analiză a paginii Poliției de Frontieră am stabilit că prima propoziție din comunicat: „Avion cu țigări de contrabandă urma să ajungă pe teritoriul Romîniei” a fost modificată în: „Avion utilizat în contrabandă cu țigări urma să ajungă pe teritoriul Romîniei”.

Modificările au schimbat în sine și conținutul notei informative, dar și al detaliilor de la operațiune.

Amintim că un avion AN-2 plin cu țigări de contrabandă din Ucraina a fost așezat de polițiștii moldoveni de frontieră. Urma să ajungă în Romînia. În cadrul operațiunii, au fost reținuți și trei ucraineni aflați la bord. Informația a fost făcută publică în dimineața de marți, 14 septembrie curent.

Din informațiile preliminare, avionul respectiv era utilizat pentru transportarea țigărilor de contrabandă. Acesta a decolat de pe teritoriul Ucrainei și avea ca destinație finală țara vecină, Romînia.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X