COVID-19 : VACCINAȚI 1 008 613  INFECTAȚI 423 56 (+6199)   TRATAȚI 374 873     DECESE 10 584(+18)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 555
Coronavirus stiri: 7951

Poliția cere înăsprirea pedepsei pentru depășirea limitei de viteză

1 dec. 2021,, 09:30   Societate
1597 0

Se deplasează cu 200 de kilometri la oră chiar sub ferestrele Ministerului de Interne, însă poliția încă nu le poate da de urme. Rețelele de socializare sînt inundate de înregistrări în care se vede cum șoferii vitezomani își etalează pasiunea pentru viteză. Aceștia încalcă regulamentul circulației rutiere, circulă pe contrasens și se deplasează cu peste 200 de kilometri pe oră, pe străzile capitalei.

Mai mult decît atît: organizează curse ilegale și se laudă pe internet. Conducerea de vîrf a poliției naționale spune că i-a luat la ochi și dă asigurări că va găsi ac de cojoc. Pentru început însă trebuie să-i găsească pe șoferi – o misiune, deocamdată, grea pentru poliție, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

Acestea sînt doar cîteva cazuri, în care unii șoferi uită că se află pe drumurile publice și nu la poligoanele pentru curse auto. Pe rețelelele de socializare au fost create și grupuri din membri, care conduc mașini scumpe de sute de cai putere.

Unul dintre cele mai recente cazuri a fost distribuit pe internet, acum cîteva zile, cînd un șofer s-a filmat în timp ce conducea cu peste 200 de kilometri la oră, pe strada Mihai Viteazul din capitală.


După cîteva zile de căutări, responsabilii de la Inspectoratul Național de Securitate Publică, spune că nu a dat încă de urmele vitezomanului. Un alt caz care a stîrnit reacția societății, este un filmuleț postat pe o rețea de socializare, unde un conducător auto, circulă pe contrasens, pe bulevardul Ștefan Cel Mare și Sfînt, chiar în fața clădirii Ministerului Afacerilor Interne.

Întrebați cum explică acest fenomen, responsabilii de la poliție susțin că vitezomanii au fost luați la vizor.

„Într-adevăr, problema vitezomanilor este una prioritară pentru noi. Numărul contravențiilor depistate în acest domeniu a crescut semnificativ în comparație cu perioada precedentă. Noi constatăm atît la aspectul vitezomanilor, cît și a conducerii în stare de ebrietate oricum rîmîne una gravă.”

Totuși, Podarilov nu a putut spune clar, care sînt măsurile concrete care vor fi întreprinse de autorități, pentru a combate acest fenomen periculos.

„Noi constatăm precum că, la momentul actual, nu sînt mecanisme legislative adecvate, pentru a combate acest flagel. În acest sens, noi deja am elaborat un proiect legislativ, care deja a fost discutat cu Ministerul Justiției și urmează să fie prezentat, în scurt timp, pentru a fi votat în legislativ.”

În prezent, toți șoferii care depășesc viteza admisibilă de circulație cu 40 km/h sau mai mult sînt sancționați la fel, cu amendă de la 30 la 36 de unităţi convenţionale și cinci puncte de penalizare. Conform proiectului, din anul 2022, vor apărea noi divizări după nivelul de depășire a vitezei-limită, dar și sancțiunea de suspendarea de dreptul de a conduce mijloace de transport. Modificările la Codul contravențional se regăsesc într-un nou proiect transmis Guvernului pentru examinare.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X