X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1412

Poligonul de tragere al Academiei „Ștefan cel Mare”, modernizat

24 iun. 14:45   Societate
3272 0

Poligonul de tragere al Academiei „Ștefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne, unde se antrenează actualii și viitorii polițiști, va fi modernizat și dotat cu echipamente de ultimă oră, anunță Noi.md

Proiectul „Consolidarea formării profesionale bazate pe competențe ale angajaților din domeniul afacerilor interne în Moldova”, cu o durată de doi ani, are un buget de aproximativ 2,6 milioane de dolari.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, în toată perioada de exploatare, din momentul edificării în anul 1983, acest obiect de infrastructură nu a fost renovat, fiind întreținută doar capacitatea funcțională a poligonului. Astfel, condițiile de aici nu mai corespund cerințelor moderne de formare profesională.

După reparație, mediul pentru antrenamente se va îmbunătăți, iar polițiștii vor putea exersa mînuirea armelor de foc, inclusiv prin simularea unor situații cu care se pot confrunta în activitatea lor profesională - de la cazuri de violență la operațiuni ample de reținere a infractorilor înarmați. În urma remodelării spațiului, va fi amenajat un poligon de tir cu o lungime de 25 de metri și totodată un poligon de tragere virtuală. Proiectul va asigura reabilitarea spațiilor poligonului de tragere, schimbarea rețelelor inginerești, instalarea unui nou sistem de încălzire, ventilație și aer condiționat, în conformitate cu standardele de sănătate și mediu. După renovare și dotare, poligonul va putea găzdui competiții de trageri la tir atît la nivel național, cît și internațional.

Toate acestea îi vor ajuta pe cursanți să învețe a utiliza armele de foc, să-și îmbunătățească performanța profesională în condiții de stres și să se pregătească pentru situații cu care se pot confrunta în timpul orelor de serviciu.


Pe lîngă proiectul de modernizare a poligonului de tragere, în cadrul unui alt proiect comun transformarea Academiei „Ștefan cel Mare” într-un centru modern de instruire a viitorilor angajați ai poliției. Laboratorul criminalistic din cadrul academiei va fi renovat și înzestrat cu cele mai noi mijloace tehnice, aplicate în cadrul acțiunilor de urmărire penală. De asemenea, a fost renovată și dotată cu echipament sala multifuncțională unde are loc pregătirea în domeniul tacticilor defensive a viitorilor polițiști, dar și a angajaților care deja activează în domeniu.

Renovările se vor face în cadrul unui proiect implementat de PNUD, cu sprijinul financiar al Guvernului Statelor Unite ale Americii, oferit prin intermediul Departamentului de Stat, Secția Justiție Penală și Aplicare a Legii (INL).

4
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав