COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 002 291   INFECTAȚI 396 768(+3255)   TRATAȚI 368 373     DECESE 10 470(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7825
Criza energetică stiri: 496

Poisic, despre creșterea vîrstei de pensionare: "Din păcate, nu avem încotro"

26 noi. 2021,, 14:45   Societate
2280 4

Creșterea vîrstei de pensionare în Moldova, din păcate, este inevitabilă, deoarece țara noastră este cel mai sărac stat din Europa și dispune de resurse și oportunități foarte limitate pentru a oferi o vîrstă decentă unui număr tot mai mare de pensionari, al căror număr este aproape egal cu numărul de angajați.

O astfel de opinie într-un interviu acordat portalului Noi.md a exprimat Mihail Poisic, Doctor în economie, colaborator al Institutului Național de Cercetări Economice, fostul Viceministrul Industriei și Comerțului (în 1995-1997), comentînd decizia parlamentului de a reveni la creșterea vîrstei de pensionare în Republica Moldova.

"În termeni sociali, pentru mulți, desigur, aceasta este o problemă. Dar trebuie să înțelegem că noi sîntem cel mai sărac stat din Europa și că avem oportunități foarte limitate de a asigura o bătrînețe decentă cetățenilor, iar cu cît oamenii se pensionează mai devreme, cu atît vor fi mai mulți pensionari. Iar numărul lor este aproape egal cu numărul angajaților. Și nu este vorba doar despre poziția donatorilor noștri, care cer cu tărie creșterea vîrstei de pensionare. De aceea, oricît de mult nu am recunoaște acest lucru, aceasta este o măsură general acceptată în Europa. Există țări în Europa în care vîrsta de pensionare este de 70 de ani. Prin urmare, nu avem încotro. Prin urmare, vîrsta de pensionare trebuie majorată atît la bărbați, cât și la femei. Trebuie să înțelegem că sîntem cel mai sărac stat din Europa, iar resursele noastre sînt limitate. Cu ele trebuie "să acoperim" totul și, prin urmare, nu ajunge nimic nicăieri și trebuie să rezolvăm unele probleme", a spus el.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X