COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 929 781   INFECTAȚI 361 828(+712)   TRATAȚI 345 226      DECESE 9022(+37)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3012

Pogolșa explică motivele demiterii lui Iovcev

24 iun. 18:30   Societate
1792 2

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a reacționat peste două zile după ce directorul unicului liceu cu predare în limba de stat de la Tiraspol, Ion Iovcev, a anunțat opinia publică că a fost eliberat din funcție.

Profesorul a anunțat că ordinul de eliberare, semnat de ministrul interimar, Lilia Pogolșa, i-a fost adus la cunoștință la telefon și că regretă că este eliberat cu puțin timp înainte de a marca 30 de ani de activitate a liceului, pe care l-a condus de-a lungul timpului.

MECC ține să menționeze că Ion Iovcev a fost numit inițial în funcția de director pe un termen de patru ani. În 2008 acest termen a fost prelungit pînă la alegerea prin concurs a unui nou director.

În 2015 contractul a expirat și Ion Iovcev a fost desemnat în calitate de director interimar pînă la desfășurarea unui nou concurs.

Din 2015 pînă în prezent însă acest concurs nu a fost organizat.


„Menționăm că Regulamentul, aprobat prin ordinul Ministerului Educației nr. 163/2015, interzice participarea la concurs a persoanelor care au împlinit vîrsta de 65 de ani.(...) Conducătorii eliberați din serviciu în legătură cu atingerea vîrstei de 65 de ani pot fi angajate în orice funcție, alta decît cea de conducător al unității de stat”.

Ministerul mai precizează că în pofida acestui fapt, raporturile de muncă cu Ion Iovcev „au continuat și după împlinirea de către dumnealui a vîrstei de 65 de ani, fără organizarea, în modul stabilit, a concursului pentru ocuparea funcției de director”. „Ministerul are și obligația de a respecta legislația în vigoare referitoare la limita de vîrstă pentru deținerea funcției de conducător al unei instituții publice de învățămînt”, se mai arată în comunicat.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X