Poftă de grătar? Pompierii și salvatorii vin cu o serie de recomandări

9 iun. 08:45   Societate
2050 0

În zilele de weekend, mulți cetățenii sînt tentați de vremea frumoasă și își planifică picnicuri cu grătar sau focuri de tabără în aer liber.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență avertizează însă că acest lucru poate să pună în pericol mediul înconjurător, iar uneori și viața oamenilor, notează Noi.md cu referire la radiomoldova.

Ofițerul de presă al instituției, Liliana Pușcașu, vine cu cîteva recomandări pentru a evita situațiile neplăcute.

„În condiții de temperaturi ridicate și umiditate redusă, orice scînteie poate provoca incendii de vegetație, dar și în sectorul locativ. oamenii sînt rugați să se abțină de la utilizarea focului în prejma lanurilor, spațiilor forestiere, precum și locurilor de agrement în scopul prevenirii izbucnirii incendiilor pe arii extinse. De asemenea, maturii sînt îndemnați să acorde atenție maximă copiilor și să nu le permită jocul cu focul pentru evitarea producerii incendiilor și altor situații de risc”, a menționat Liliana Pușcașu.

Amintim că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat cod galben de incendii cu caracter natural în sudul și nordul țării pînă pe 13 iunie.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?