Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1666

Podul din preajma pieții "Pruncul" a fost deschis pentru circulație

28 dec. 2021,, 17:30   Societate
2560 1

Astăzi a fost deschisă circulația pe noul pod rutier de pe șoseaua Balcani, la kilometrul 95-96 al drumului M1.

Podul lărgit cu 2 benzi de circulație porțiunea de centură a Chișinăului și fluidizează traficul din zonă. Costul lucrărilor a fost de circa 71 milioane de lei, bani alocați din Fondul Rutier al Republicii Moldova.

Podul peste rîul Bîc și peste calea ferată are o lungime de 60 de metri și va reduce timpul de călătorie pentru șoferi, mai ales pentru cei care fac naveta din localitățile Ghidighici, Vatra, Grătiești și alte suburbii.

Construcția podului a început în 2016 și urma să fie finalizată în vara anului 2020. Odată cu numirea noului Guvern, în august, curent, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a întreprins măsuri active pentru a accelera lucrările aflate în întîrziere, astfel încît pînă la sfîrșitul anului 2021 podul să fie funcțional.

Deschiderea podului face parte dintr-un proiect mai amplu, care prevede lărgirea porțiunii de centură M1 Pruncul-Cricova la patru benzi, construcția unei intersecții denivelate cu strada Petricani, construcția unor benzi de virare la stînga sub podul inaugurat azi, pentru a separa fluxurile de transport.


1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий