TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Poate oare viața unor cetățeni aparte fi mai frumoasă în urma fraudării întregului popor?

Pe cînd majoritatea absolută a locuitorilor din Moldova solicită autorităților să descopere cît mai urgent cazul privind frauda bancară de proporții și să sancționeze persoanele vinovate de „furtul miliardului” din sistemul bancar al țării unii concetățeni de-ai noștri nu ezită să participe la acțiunile în susținerea principalului figurant al dosarului privind „jaful secolului”, a businessmanului controversat care a fugit din țară, fostului primar al orașului Orhei, deputatului în Parlament Ilan Șor, precum și a persoanelor din anturajul apropiat al acestuia suspectate de organele de drept de pregătirea procesului de sustragere a banilor.

Utilizatorii de Internet din Moldova nu pot înțelege cum oamenii transportați în masă cu autocare de la Orhei și din alte localități pot pentru cîteva sute de lei să apere atît de aprig persoanele care au furat de la ei, de la copii și nepoții lor 1 miliard de dolari, să apere interesele lui Ilan Șor care le-a promis să nu-i părăsească niciodată și a fugit peste hotare.

Este regretabil faptul că majoritatea oamenilor aduși la proteste sînt oameni săraci, cu studii minime, se bucură de posibilitatea de a cîștiga cîtuși de puțin. Totodată, în timp ce hoțul și escrocul apărat de ei, familia lui continue să trăiască în lux peste hotare, ei sînt bucuroși să primească de pe masa boierului măcar fărîmituri din banii care au fost furați nu numai de la ei, dar și de la întreaga țară. În același timp ei iarăși apar într-o lumină proastă.

De menționat că astăzi sute de adepți ai Partidului Șor au protestat în fața Centrului Național Anticorupție, solicitînd eliberarea parlamentarelor arestate Marina Tauber și Reghina Apostolova care ieri seara au fost lipsite de imunitatea de deputat.

În același timp ei susțin că Marina Tauber și Reghina Apostolova „întotdeauna au tins să realizeze scopurile principale ale Partidului – să facă mai frumoasă viața cetățenilor de rînd”. Ce-i drept, nu se precizează cîți astfel de cetățeni de rînd care vor avea parte de o viață mai frumoasă.


Vom fura de la toată lumea, vom păstra cea mai mare parte pentru noi înșine, iar pe banii rămași de la furt vom îmbunătăți temporar viața cîtorva mii de cetățeni de rînd astfel ca ei să ne apere?

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load