Platon ar putea fi sancționat pentru destabilizarea Moldovei

30 mai. 07:20   Societate
2953 0

Lista persoanelor sancționate pentru tentative de destabilizare a situației în Republica Moldova va fi completată cu nume noi.

După Șor, Tauber, Plahotniuc și Cavcaliuc sancțiunilor UE s-ar putea supune și omul de afaceri Veaceslav Platon. Informația a fost confirmată de ministra de Interne, Ana Revenco, în cadrul emisiunii „În profunzime” de la ProTV, notează newsmaker.

„Lista crește, de obicei, și se extinde. (…) Accesul limitat la resurse financiare, bunurile imobile, le restrânge capacitatea de a acționa, de a intra în parteneriate, limitează puterea. Lațul se strânge. Sancțiunile vor acționa în timp, diminuând capacitatea de putere și control a acestora”, a declarat ministra Revenco.

Oficiala susține că în lista extinsă s-ar putea regăsi, inclusiv, omul de afaceri Veaceslav Platon. „Se lucrează pe pachetul de acte, inclusiv”, a precizat ministra Afacerilor Interne.

Amintim că Europa Liberă Moldova a intrat în posesia unui document elaborat de Consiliul European, prin care se propune ca mai mulți politicieni controversați din Republica Moldova să fie sancționați pentru destabilizarea Republicii Moldova. Inițiativa a fost elaborată de către înaltul reprezentant UE pentru afaceri externe și politica de securitate și expediată în adresa secretarului general al Consiliului UE. În document figurează Ilan Șor, Marina Tauber, Vladimir Plahotniuc, Gheorghe Cavcaliuc. Singurul cetățean străin inclus în document este Igor Ceaika. În reacție, deputata Marina Tauber a declarat că sancționarea sa „nu o afectează”. Parlamentara spune că includerea ei în această listă este „o acțiune de laudă”.


Reamintim în acest context că omul de afaceri Veaceslav Platon este învinuit în dosarul denumit generic „Laundromat”. În prezent nu se cunoaște locul aflării lui Veaceslav Platon. Acesta a părăsit Republica Moldova, iar ultima oară a fost văzut la Londra.

4
0
1
0
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?