X 
Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1666

Platforma națională Alerte.md a fost lansată la Căuşeni

3 dec. 2022,, 00:00   Societate
2039 0

Organizația Mediapoint a lansat platforma Alerte.md în a şasea localitate din țară, orașul Căuşeni.

Aceasta va permite administrarea inteligentă a orașului prin diverse instrumente digitale și are ca scop eficientizarea comunicării dintre cetățeni și administrația publică locală, iar platforma va fi administrată independent de către Primăria Căuşeni, transmite moldpres.md.

„Datorită platformei Alerte.md, cetățenii vor fi mai motivați să colaboreze cu primăria online. Cu un singur click, ei vor putea raporta problemele cu care se confruntă, vor putea participa la sondaje organizate de primărie și vor putea lansa idei de inițiative pentru a face orașul mai frumos. Vin cu îndemnul către cetățeni de a fi cît mai activi nu doar în raportarea problemelor, ci și în propunerea unor idei constructive. Doar împreună cu cetățenii putem face lucruri frumoase în oraș”, a declarat primarul orașului Căuşeni, Anatol Donţu.

Potrivit președintelui Mediapoint, Andrei Fornea, Căuşeni este al şaselea oraș din țară în care se lansează platforma online Alerte.md. „Regiunea Sud este una foarte activă și ne bucurăm că în această perioadă complicată primăria orașului are timp pentru proiecte digitale care vin să sporească transparența și comunicarea cu cetățenii. Alerte.md trebuie să fie disponibil în fiecare oraș din țara noastră pentru că aceasta este deja un imperativ”, a estimat Fornea.

Platforma națională Alerte.md permite fiecărui oraș din Republica Moldova să aibă o versiune dedicată care este administrată de către primăria din localitate. Pînă în prezent, platforma a fost lansată în orașele Cahul, Leova, Cantemir, Bălți, Cimișlia şi Căuşeni, iar în perioada următoare lansarea ei va avea loc şi în alte localități din țară. Extinderea Alerte.md va fi realizată gradual și în anii 2023-2024.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий