X 
Criza energetică stiri: 1641
Cutremure stiri: 272

Platforma națională Alerte.md a fost lansată la Bălți

3 oct. 22:30   Societate
1321 0

Pe 29 septembrie 2022 organizația Mediapoint a lansat platforma Alerte.md în al 4-lea oraș din țară și primul din regiunea de nord – municipiul Bălți. Aceasta va permite administrarea inteligentă a orașului prin diverse instrumente digitale și are ca scop eficientizarea comunicării dintre cetățeni și administrația publică locală.

Platforma va fi administrată independent de către Primăria municipiului Bălți. În acest sens, primarul mun.Bălți, Nicolai Grigorișin și Președintele Mediapoint, Andrei Fornea au semnat un memorandum de înțelegere.

Pe www.alerte.md/balticetățenii vor putea:

1. Raporta cu un singur click problemele din municipiu către autoritățile locale și vor putea urmări online progresul de soluționare a sesizării;

2. Lansa inițiative civice și obține suportul comunității printr-un sistem de vot;


3. Participa la sondajele lansate de către primărie, contribuind la luare deciziilor;

4. Abona la notificările importante din oraș.

Platforma națională Alerte.md permite fiecărui oraș din Republica Moldova să aibă o versiune dedicată care este administrată de către primăria din localitate. Pînă în prezent, platforma a fost lansată în orașele Cahul, Leova, Cantemir și Bălți, urmînd a fi lansată în perioada următoare în alte trei localități din țară. Extinderea Alerte.md va fi realizată gradual și în anii 2023-2024.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав