COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 604 909   INFECTAȚI 259 202(+154)   TRATAȚI 251 850     DECESE 6255(+2)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2827
Puterea stiri: 6435
Coronavirus stiri: 7307

Platforma DA, un nou demers la Procuratură: "E timpul să aflăm nume și învinuiri"

11 iun. 12:52   Societate
1658 2

Platforma DA solicită procurorului general, Alexandr Stoianoglo, informații privind procesele penale ale persoanelor implicate în fraudarea concursului de concesionare a Aeroportului Internaţional Chişinău.

De asemenea, formaţiunea solicită informații privind procesele penale ale persoanelor care au alocat și nu au restituit banii din buget în anii 2014-2015 ca susţinere pentru deponenții celor trei bănci sistemice, Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank.

Vicepreședintele formațiunii, deputatul Igor Munteanu, a semnat un demers, dat fiind perioada de timp destul de mare de cînd raportul comisiei de anchetă pe care a condus-o a prezentat toate detaliile necesare pentru ca subiectul concesionării ilicite a Aeroportului să fie transpus inclusiv într-un proces de urmărire penală.

„E timpul să aflăm nume și învinuiri. Pe dosarele de rezonanță care ne-au încărunțit. Vrem ca aceste nume sa fie pronunțate apăsat de actualul procuror general. E ultima lui șansă. Au trecut ani de cercetare penală și control judiciar.

Miercuri, am solicitat procurorului general să ne comunice care este statutul procesual penal al persoanelor implicate în fraudarea concursului de concesionare al Aeroportului, AIR Moldova, GSA”, precizează deputatul.


Igor Munteanu a cerut informații privind statutul persoanelor oficiale care au contribuit la furtul miliardului.

„La fel, am cerut sa știm calificarea penală a persoanelor din Guvernul Republicii Moldova care au alocat și nu au restituit banii din buget în anii 2014-2015 ca susținere pentru deponenții celor trei bănci sistemice”, adaugă acesta.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽