COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7904
Criza energetică stiri: 495

Platforma DA trage un semnal de alarmă privind problema rîului Nistru

10 noi. 2021,, 13:43   Societate
1657 0

Complexul Hidroenergetic Nistrean are deja un efect dăunător asupra calității apei din Moldova, cît și asupra întregului ecosistem al rîului Nistru, atenționează plaftorma DA într-o declarație de presă.

Formațiunea amintește că deși pe data de 28-29 octombrie au avut loc negocieri moldo-ucrainene la acest subiect, cetățenii R. Moldova nu cunosc nimic despre rezultatele obținute în urma acestora.

De asemenea, conform unor informații, partea ucraineană a solicitat recent de la omologii săi moldoveni continuarea procesului de negociere care să reglementeze drepturile de proprietate a părților, propusă pentru data de 10-11 noiembrie, curent, însă, autoritățile noastre au solicitat contramandarea consultărilor nominalizate pentru altă perioadă, mai spune Platforma DA.

Sub acest aspect, derivă mai multe neclarități și anume: de ce a apărut necesitatea expusă de partea ucraineană privind continuarea negocierilor și dacă ele au legătură cu lucrările care se desfășoară în prezent? Dacă este vorba despre aceste lucrări, de ce autoritățile noastre nu au dat curs acestor invitații ai omologilor săi? De ce, conform răspunsului remis părții ucrainene, autoritățile noastre încă nu au o opinie consolidată privind actualizarea informațiilor din lista obiectivelor nerecunoscute din Ucraina, incluse în pachetul pentru continuarea negocierilor privind recunoașterea drepturilor de proprietate? Va fi informată societatea sub acest aspect sau, din nou, totul se va desfășura în regim secret și netransparent? , se arată în declarație.

Îna cest sens, Platforma DA solicită de la Ministerul Mediului să organizeze o conferință de presă prin care să informeze publicul larg privind rezultatele obținute în cea de-a treia rundă de negocieri; să ia atitudine cu privire la lucrările de lărgire a albiei fluviului în amont și să solicite explicații de la partea ucraineană privind aceste acțiuni.


De asemenea, partidul cere autorităților să facă uz de toate instrumentele disponibile în negocierea cu omologii săi ucraineni, ghidîndu-se, primordial de interesul cetățenilor R. Moldova.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X