X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1455

Plahotniuc a bătut palma cu Șor? Șeful Poliției nu exclude că acesta ar putea să ceară cetățenia altui stat

14 iun. 15:42   Societate
5151 1

Șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu, nu exclude că fugarul oligarg Vlad Plahotniuc își dorește să obțină cetățenia rusă.

Declarațiile au fost făcute la o emisiune difuzată de Exclusiv TV, oficialul precizînd că oamenii legii dețin anumite informații operative.

Cernăuțeanu a ezitat să spună dacă știe ceva despre aflarea ex-liderului democrat pe teritoriul Rusiei. Acesta a punctat doar că Poliției din Moldova i-au fost furnizate anumite date cu referire la politicianul fugar, urmărit penal.

„Nu să pot nici afirma, nici infirma acest lucru. Există informații operative, care au ajuns și în atenția noastră. Dar cît nu avem veridicitate clară, nu este corect să expun acum. Diferite forme de informații operative au ajuns. Nu avem informații despre conferirea cetățeniei ruse. Nu este exclus că se tinde”, a spus șeful Inspectoratului General al Poliției.

Conform oficialului, se cunoaște că Plahotniuc ar deține cetățenia Turciei. Responsabilii de la Ankara, însă, nu au confirmat aceste date.


Precizăm că, după ce s-a aflat mai mulți ani la Tel-Aviv, fugarul om de afaceri Ilan Șor s-a murat la Moscova. Acolo, politicianul plecat din Moldova din 2019 și condamnat în lipsa sa desfășoară reuniuni cu aliații. În Rusia a fost a creat și blocul „Victorie”, din care fac parte partidele pe care le controlează.

3
3
0
4
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав