Plăcinte, colaci și vin moldovenesc pot fi cumpărate și pe Coasta de Azur

13 sep. 10:39   Societate
3951 0

Colțunașii cu brînză, plăcintele și colacii de casă sau vinul moldovenesc pot fi procurate, acum, și pe Coasta de Azur din Franța.

O familie de moldoveni a decis să deschidă, în august curent, primul magazin cu produse moldovenești în regiune – „Chez Nous” („La Noi”).

„Am depus foarte mult suflet în acest magazin. Vreau să împărtășesc cu voi toată bunătatea Republicii Moldova”, a declarat conaționala noastră, Titi Zemba, stabilită la Nisa, notează Noi.md cu referire la newsmaker.

Proprietarii spun că, în prezent, pe rafturile magazinului se regăsesc 60 la sută din produsele moldovenești autohtone. Între acestea: plăcinte, colaci și chifle de casă, colțunași cu brînză, vin moldovenesc sau renumitele prăjituri „Cușma lui Guguță” și „Poveste”.


Alte 40 la sută din produse vin de la producătorii locali din România și Germania. Proprietara spune că își propune să asigure magazinul cu produse moldovenești sută la sută pînă la sfîrșitul lunii septembrie.

Reamintim că mai multe informații despre cultura, istoria vinului moldovenesc, tradițiile, istoria, bucătăria tradițională, natura și turismul din Republica Moldova, pot fi găsite pe site-ul moldovenii.md.

1
1
1
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?