COVID-19 în MOLDOVA

Piscinele din ţară, în pregătiri pentru a-şi primi primii vizitatori

Piscinele din ţară, în pregătiri pentru a-şi primi primii vizitatori

După jumătate de sezon estival ratat, proprietarii piscinelor din ţară se pregătesc să-şi primească primii vizitatori.

Din 16 iulie, moldovenii vor avea undă verde să meargă la scăldat. Chiar şi aşa, se vor păstra o serie de măsuri de protecţie. Persoanele care prezintă simptome de COVID-19, au boli cronice sau au peste 63 de ani vor avea interdicţie de a vizita zonele de agrement. Această piscină din Capitală este pregătită să-şi primească primii clienţi. Bazinul a fost umplut cu apă, urmează doar să fie aşezate şezlongurile, scrie publika.md.

Vizitatorii vor trebui să păstreze distanţa de doi metri. Excepţie vor face doar membrii unei familii. Clienţii vor fi obligaţi să vină cu prosopul de acasă. Totodată, vizitatorilor li se va măsura temperatura la intare.


"Distanţa dintre şezlonguri, dezinfectarea spaţiilor de lucru o dată la două ore, angajaţii desigur că o să fie cu măşti, viziere şi mănuşi.", a spus Ilie Caciuc, administratorul unui complex hotelier. Şi angajaţii vor respecta mai multe reguli de protecţie. "O să avem un medic pe teritoriu, care o să aibă grijă de toţi clienţii noştri. Pe lîngă asta, dezinfecţie totală la tot ce ţine de bucătărie, baruri şi tot aşa mai departe.", a declarat Mihai Şendrea, administrator.

Administratorii piscinelor spun că, în aceste condiţii, nu exclud că preţurile de intrare vor creşte.

"Preţul se majorează undeva cu circa 15 procente. Nu din cauza pandemiei, dar din cauza inflaţiei.", a spus Mihai Şendrea, administrator. Chiar şi aşa, ei speră că nu vor duce lipsă de clienţi. "E greu, pentru că jumătate de sezon l-am pierdut, dar, luînd în consideraţie că graniţa este închisă, sperăm că o să recuperăm.", a menţionat Ilie Caciuc, administratorul unui complex hotelier.

Deşi premierul a anunţat că bazinele sălilor de sport şi piscinele în aer liber se redeschid din 16 iulie, unii agenţi economici s-au grăbit să-şi primească primii clienţi. O bază de odihnă a primit vizitatori chiar de-a doua zi după briefingul lui Ion Chicu. Am încercat să luăm legătura cu administraţia piscinei, însă angajaţii au refuzat să ne ofere un interviu.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load