Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 586
Preşedintele stiri: 3727

Piscicultorii au adresat o scrisoare deschisă lui Dorin Recean

16 mar. 16:14   Societate
2248 0

Piscicultorii moldoveni au adresat o scrisoare deschisă prim-ministrului R. Moldova, Dorin Recean, prin care cer să participe și ei la elaborarea legilor, care nu vor fi în detrimentul nimănui.

În scrisoare, piscicultorii condamnă adoptarea Legilor 64/2020, 318/2022, 356/2022, menționînd că astfel se distruge piscicultura din R. Moldova.

„Nicio lege nu a avut niciun calcul al impactului, făcîndu-se fără studierea daunelor care vor apărea în cazul aplicării acestor legi. Toate aceste legi au fost elaborate fără a se consulta cu savanții noștri, cu atît mai mult cu piscicultorii, care activează în acest domeniu de foarte mulți ani.

Noi, savanții R. Moldova în domeniul pisciculturii, sîntem îngrijorați de situația în piscicultură, care s-a agravat foarte puternic în ultimii ani și susținem demersul prin care piscicultorii cer elaborarea și adoptarea unor legi, care duc spre dezvoltarea pisciculturii.

E foarte ușor să distrugi, mult mai greu e să revii această ramură importantă a agriculturii. Sîntem disponibili să participăm împreună cu piscicultorii la elaborarea legilor noi, care vor îmbunătăți dezvoltarea pisciculturii”, se arată în scrisoarea semnată de Asociația Naționale a Piscicultorilor din R. Moldova.


4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?