COVID-19 : VACCINAȚI 1 005 181  INFECTAȚI 409 397 (+2394)   TRATAȚI 370 993     DECESE 10 522(+9)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 524
Coronavirus stiri: 7848

Pînzari se plînge că a slăbit cu 15 kg din cauza condițiilor proaste de detenție

13 sep. 2021,, 21:20   Societate
2077 0

Fostul șef al Inspectoratului General de Poliție (IGP), Alexandru Pînzari rămîne în arest la domiciliu! Magistrații Curții de Apel Chișinău au respins recursul procorurilor, care au cerut ca Pînzari să fie întors în celulă la penitenciar. Judecătorii nu au dat curs nici solicitării avocaților lui Alexandru Pînzari, care au cerut eliberarea acestuia sub control judiciar.

Astfel, magistrații de la Curtea de Apel Chișinău au menținut neschimbată decizia de acum trei săptămîni a Judecătoriei Ciocana, prin care fostul șef al IGP a fost plasat în arest la domiciliu, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

„Este un dosar la comandă, îmi mențin aceeași viziune. Cred că o să treacă puțin timp și o să aveți oleacă de știri. Este o răzbunare și o distragere a atenției populației de la problemele adevărate și crimele care au avut loc”, a spus Alexandru Pînzari după pronunțarea deciziei.

Pînzari s-a plîns pe condițiile în care a stat în detenție la Penitenciarul 13.

„Condițiile din detenție sînt recunoscute ca fiind degradante și inumane, am slăbit cu 15 kg, iar starea sănătății s-a înrăutățit”, a menționat fostul șef al IGP


Alexandru Pînzari este cercetat pentru „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice” în dosarul fostei Direcții nr. 5, în care este vizat președintele FEA, Dorin Damir, și șeful IP Bălți, Valeriu Cojocaru, cu privire la angajarea lui Damir în calitate de agent sub acoperire în cadrul fostei direcții Inspectoratului Național de Investigații (INI). În acea perioadă, Pînzari deținea funcția de șef al IGP.0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X