Pînzari explică de ce au fost eliberați din funcție angajații MAI

Pînzari explică de ce au fost eliberați din funcție angajații MAI

Alexandru Pînzari, șeful IGP, demis din funcție acum cîteva zile de membrii Guvernului Sandu, spune că angajații MAI care s-au trezit azi-dimineață cu mascații la serviciu au fost suspendați din funcție.


Pînzari zice că după declarațiile de ieri în care aceștia au spus că recunosc Guvernul Sandu pe numele lor a fost inițiată o anchetă de serviciu și, respectiv, a fost emis un ordin ca aceștia să fie suspendați.


„Să vorbim rațional. Ieri ați văzut declarațiile. A fost inițiată o anchetă se serviciu, au fost suspendați din funcție”, spune Pînzari.


Reporterii aflați la fața locului au observat cum unul dintre polițiști a sărit de pe fereastră în timp ce în clădire se aflau mascații și Alexandru Pînzari: „Este un scenariu pentru show mediatic (…). Nu au fost blocați în clădire, sînt minciuni gogonate”, a comentat șeful IPG, demis din funcție.


Întrebat de jurnaliști de ce a fost pornită ancheta pe numele angajaților Poliției și ce au fost suspendați, Pînzari a spus: „Aici sînt documente secrete, odată ce ei s-au declarat în afara legii, am hotărît să securizăm actele (…). Acțiunile lor nimeresc într-o zonă în afara legii”. 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load