Criza energetică stiri: 1779
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Pînă la 1 iulie va creşte nivelul apei în Nistru pe unele sectoare

28 iun. 2019,, 17:50   Societate
2278 0

Centrul hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat a anunţat pînă luni, 1 iulie, creşterea nivelului apei în rîul Nistru pe sectoarele Dubăsari-Talmaza şi Naslavcea-Camenca, transmite Noi.md

Conform hidrologilor, în legătură cu decizia administraţiei Centralei hidroelectrice Dubăsari de a mări volumul deversării apei din Lacul de Acumulare Dubăsari (r. Nistru) pînă la 400 metri cubi pe secundă, în intervalul 27 iunie – 1 iulie, se aşteaptă creşterea nivelului apei pe sectorul oraşul Dubăsari – satul Talmaza cu 0.7 – 1.2 m.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, în legătură cu decizia Agenţiei Resurselor de Apă din Ucraina de a mări volumul deversării apei din Lacul de Acumulare Dnestrovsk (r. Nistru) pînă la 650 metri cubi pe secundă, pe sectorul satul Naslavcea – oraşul Camenca este prognozată creşterea în continuare a nivelului apei. Potrivit sursei citate, creşterea totală, faţă de nivelul din 25 iunie va constitui 1.5 – 2.0 metri.

Apa se va scurge în limitele albiei minore.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?