COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Pînă în luna noiembrie vor fi renovate capital 6 km de linie electrică aeriană

La începutul lunii septembrie, curent, ÎCS „Premier Energy Distribution” SA a demarat un important proiect privind renovarea capitală a 6 km de linie electrică aeriană (LEA) cu nivelul de tensiune înaltă, parte a rețelei de 110 kV Vadul lui Vodă – Dubăsari.

Această LEA a fost dată în exploatare în anul 1951, fiind construită pe piloni metalici. Factorii meteorologici la care au fost supuși pilonii în circa 70 de ani cum sînt umiditatea, decalajul mare de temperatură și vîntul au cauzat coroziunea metalului și în rezultat, un grad înalt de uzură.

Totodată, de-a lungul anilor, localitatea Slobozia Dușca din raionul Criuleni, s-a extins și astfel o porțiune de LEA s-a pomenit în intravilanul satului, ceea ce a creat multiple probleme privind accesul la întreținerea liniei, dar și constituia un anumit risc pentru populație în caz de avarii pe timp de calamități.

Pentru realizarea acestei lucrări a fost elaborat și coordonat un proiect tehnic cu toată documentația aferentă în care este prevăzută construcția unei porțiuni noi a circa 2,5 km de linie de ocolire a satului Slobozia Dușca, cu demontarea segmentului de LEA ce traversează pînă în prezent raza localității.

Bugetul acestui proiect constituie 6 milioane de lei și face parte din planul anual de investiții aprobat de autoritatea națională de reglementare în energetică.


Conform calendarului lucrărilor, finalizarea realizării proiectului se prevede pentru sfîrșitul lunii noiembrie.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load