X 
Incendii stiri: 686
Cazul Șor stiri: 584
Preşedintele stiri: 3715

Pînă cînd vor fi acordate compensațiile la plata facturilor? Precizările Guvernului

29 mar. 12:57   Societate
14680 0

Compensațiile la facturi în perioada rece a anului au un termen exact.

Deocamdată nu este clar dacă cetățenii vor primi ajutor financiar și pentru luna aprilie. Reprezentanții Guvernului informează că în cel mai scurt timp Ministerul Munciii și Protecției Sociale va lua o decizie în acest sens, transmite Noi.md cu referire la newsmaker.md.

„După cum cunoașteți, Guvernul a alocat o sumă considerabilă în acest an pentru fondul de vulnerabilitate energetică. Sînt peste 5,5 miliarde de lei. Raționamentul acestui program a fost de a ajuta cetățenii în perioada rece a anului. La etapa actuală, colegii de la Ministerul de resort vor veni cu precizările punctuale referitor la continuare. Dar, cert este că autoritățile au luat pînă acum în considerare vulnerabilitatea cetățenilor. Conform programului, această vulnerabilitate are un termen exact. Continuarea acestui program deja colegii o să comunice suplimentar, dar vreau să reamintesc că acești bani, care au fost alocați pentru aceste compensații sînt banii contribuabilor, cît și contribuția partenerilor străini, care ne-au ajutat să depășim perioada rece a anilor”, a explicat purtătorul de cuvînt al Guvernului, Daniel Vodă.

Amintim că cinci miliarde de lei au fost alocate de Guvern pentru a oferi compensații la facturi în perioada rece a anului, o sumă de două ori și jumătate mai mare comparativ cu anul 2021.

3
1
0
5
33

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?