X 
Arşiţa stiri: 189
Jocurile Olimpice stiri: 151
Transnistria stiri: 1458

Pînă cînd ar putea folosi numere de înmatriculare neutre mașinile din Transnistria

11 iun. 09:15   Societate
4315 0

Parlamentul Republicii Moldova ar putea extindere termenul de aplicare a mecanismului de înmatriculare cu numere neutre pentru vehiculele din regiunea transnistreană. Un grup de deputați propune ca acest mecanism să fie valabil pînă în 31 decembrie 2026.

Autorii inițiativei spun că, de la intrarea în vigoare a legii pe 1 septembrie 2018 și pînă la 7 iulie 2023, Agenția Servicii Publice a înmatriculat aproximativ 10.020 vehicule în punctele de înmatriculare deschise în Tiraspol și Rîbnița. Numărul înmatriculărilor a crescut semnificativ după 1 septembrie 2021, cînd Ucraina a interzis trecerea vehiculelor cu plăci nerecunoscute peste frontiera moldo-ucraineană, transmite bizlaw.md.

Deputații mai spun că, începînd din 29 decembrie 2021, Tiraspolul a blocat prestarea serviciilor de înmatriculare primară, limitînd astfel numărul înmatriculărilor. Totuși, interesul locuitorilor din regiunea transnistreană pentru aceste servicii a crescut, evidențiind relevanța și importanța mecanismului.

Un alt argument este faptul că, prelungirea termenului de aplicare a mecanismului de înmatriculare cu numere neutre va continua să ofere servicii publice locuitorilor din regiunea transnistreană, întărind încrederea între cele două maluri ale Nistrului. Aceasta contribuie la respectarea angajamentelor asumate de Republica Moldova în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană.

Se propune, de asemenea, intrarea în vigoare a legii să survină la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

7
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав