Piața internă înregistrează un deficit de lapte

14 sep. 09:00   Societate
1595 0

Piața internă înregistrează un deficit de lapte. Populația consumă 568 de mii de tone de lapte, în timp ce fermele autohtone produc doar 30 de mii de tone. Despre aceasta a declarat ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea la postul de televiziune TV8.

Deoarece avem o producție scăzută de lapte, ministerul își propune să dezvolte ramura, notează Noi.md cu referire la radiomoldova.

„Noi sîntem o țară importatoare de lapte. Obiectivul Ministerului Agriculturii în urma programelor care vor fi începute din octombrie anul curent și care pînă în 2025 să ajungem la un efectiv de 20 de mii de vaci mulgătoare în ferme care să producă o cantitate de minim 160 de mii de litri de lapte și ca 40% din consumul intern de lapte să fie garantat de producătorii din ferme”, a menționat Vladimir Bolea.

În prezent, în fermele autohtone sînt 14 mii de vaci mulgătoare, iar aproximativ 50 de mii sînt îngrijite în gospodării private. Republica Moldova importă cantități impunătoare de lapte din Polonia, România și Ucraina.

0
2
0
2
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?