AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 911
Criza energetică stiri: 738
Preşedintele stiri: 3206

PG suspendat se va adresa la CEDO: „Aici parcă toți ar fi zombați. Așa justiție nu are viitor”

17 noi. 2021,, 07:01   Societate
7278 8

Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo, susține că în scurt timp se va adresa la CEDO, odată ce nu este auzit de către magistrații din justiția moldovenească.

„Ei nu ascultă, nu aud oamenii care vin în fața justiției. Așa o impresie se crează că toți sînt zombați. Nu cred că așa justiție are viitor”, a declarat acesta, după ce judecătorii Curții de Apel Chișinău au decis să respingă demersul avocaților privind eliberarea sa din arestul la domiciliu, scrie unimedia.info.

„Pregătim un pachet. În primul rînd deja ne-am adresat în diferite instanțe naționale. În timpul apropiat cred că venim cu prima adresare și la CEDO și vom cere examinarea cazului nostru în mod prioritar”, a anunțat Procurorul General suspendat.

„După ce am văzut astăzi și acum două săptămîni, toată explicația noastră este că ei nu ascultă, nu aud oamenii care vin în fața justiției. Așa o impresie se crează că toți sînt zombați, nu știu de ce. Nu cred că așa justiție are viitor și cu regret, fiind Procuror General timp de 1 an și 10 luni, cu mare regret nu am schimbat situația spre bine, nici în cadrul Procuraturii, nici în cadrul justiției în general, în pofida faptului că am avut comunicări, înțelegeri, întîlniri, unde am explicat de multe ori poziția mea cu privire la activitatea și a procuraturii și a organelor de drept. Justiția trebuie să servească oamenii, statul, dar nu politicul și grupări de interese”, a mai adăugat Alexandr Stoianoglo.

Procurorul General suspendat a declarat că avocații săi vor ataca decizia CSP prin care a fost aprobată sesizarea înaintată de președinta Maia Sandu, privind constituirea Comisiei de evaluare a activității sale.


Ieri, magistrații Curții de Apel Chișinău au respins cererea avocaților lui Alexandr Stoianoglo privind eliberarea sa din arestul la domiciliu.

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo a fost reținut de ofițeri SIS, pe 5 octombrie, cu doar cîteva minute înainte de un briefing anunțat de către acesta pentru ora 18:00. Asta ca urmare a unei sesizări depusă la CSP de un deputat PAS, distribuită spre examinare procurorului Victor Furtună, cel care l-a anchetat anterior și pe Nicolae Chitoroagă.

Procurorul General a spus că acțiunile sînt o răzbunare din partea Maiei Sandu și că „revenim la stat capturat”.1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав