COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Petiție privind redeschiderea grădinițelor, adresată Guvernului. Reacția lui Chicu

Petiție privind redeschiderea grădinițelor, adresată Guvernului. Reacția lui Chicu

Asociația Obștească „Părinți Solidari” cere autorităților să redeschidă grădinițile, în condiții de maximă siguranță pentru copii și angajați. O petiție în acest sens a fost adresată premierului Ion Chicu și șefilor de instituții vizate.

Grupul de părinți cere elaborarea unui protocol clar privind redeschiderea și funcționarea grădinițelor în perioada de pandemie și post-pandemie (condiții epidemiologice, număr de copii în grupă, alimentația, proceduri de dezinfectare, aerisire etc).

Potrivit petiționarilor, în situația cînd 52% din familiile cu copii au drept sursă de venit activitatea salarială, este cu adevărat problematic ca aceștia să nu-și poată duce copiii la grădinițe.


Solicităm urgent redeschiderea instituțiilor preșcolare, cu condiții de maximă siguranță pentru copii și angajații grădinițelor.

Adoptarea următoarelor prevederi legale: privind identificare resurselor financiare pentru acordarea de îndemnizații/suport financiar, în mărime de cel puțin 50 % din salariu, pentru părinții cu copii de vîrstă preșcolară, pe toată perioada nefuncționării grădinițelor (din 11 martie 2020); privind păstrarea locului de muncă pentru părinții cu copii de vîrstă preșcolară, în condițiile nefuncționării instituțiilor preșcolare; privind acordarea de suport financiar echivalent cu coșul minim de consum pentru părinții cu copii preșcolari, care și-au pierdut locul de muncă, pentru toată perioada de declarare a stării de urgență, cît și post stare de urgență, pînă la redeschiderea instituțiilor preșcolare.

În replică, premierul Ion Chicu a declarat că grădinițele se vor redeschide atunci când riscul infectării va fi minim sau zero.

„Decizia și propunerea de a redeschide grădinițele sau alte instituții, se aprobă la recomandarea medicilor specialiști epidemiologi. Noi de fiecare dată coordonăm cu specialiștii de la OMS”, a declarat Ion Chicu în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load