COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 931 474   INFECTAȚI 362 433(+107)   TRATAȚI 346 629      DECESE 9069(+15)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3013

Petiție după ce un Pit bull a ucis doi căteluși și a atacat o femeie

21 oct. 11:15   Societate
16462 2

Incidentul produs în parcul Valea Morilor a trezit multe reacții în societate. La circa o săptămînă de la nenorocire, A.O. Societatea Umană a hotărît să înainteze o petiție către Parlament și Ministerul Justiției în care solicită să fie făcute mai multe schimbări în legislație.

Aceștia solicită:

Introducerea posibilității de a confisca animalele de la proprietari în cazuri de cruzime și pericolului vieții animalului, în cazul pericolului vieții altor oameni, în cazul încălcării regulilor de întreținere sau plimbării animalelor, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

Să fie introdus interzicerea de a avea un animal la termin de la 1 pînă la 10 ani în cazul cruzimii și pericolului vieții animalului, în cazul pericolului vieții altor oameni, în cazul încălcării regulilor de întreținere sau plimbării animalelor.

Să fie majorate amenzile pentru cruzime față de animale, pentru încălcarea regulilor de întreținere și plimbare a animalelor


Inițiatorii petiției consideră că asemenea schimbări vor stimula responsabilitatea față de animale și la respectarea regulilor de întreținere și plimbare a acestora.

Stăpînul cîinelui, care a ucis un alt patruped și a atacat o femeie, încă este de negăsit.

Incidentul s-a produs în seara zilei de vineri. Un bărbat ar fi tras mai multe gloanțe în direcția unui cîine, care i-a atacat un patruped și a atacat soția. Incidentul s-a produs după ora 20:00.

3

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X