Cazul Șor stiri: 599

Cînd armata din Moldova va fi formată doar din militari prin contract

11 sep. 2018,, 14:20   Societate
3574 1

Tinerii nu vor mai fi luaţi cu arcanul de acasă, iar peste trei ani Moldova va avea o armată constituită doar pe baza de contract, militari profesionişti.

Este declaraţia ministrului Apărării, Eugen Sturza şi a fost făcută pentru un post de televiziune local, transmite Noi.md.

Potrivit lui Sturza, în următorii trei ani se propune să fie creată o armată exclusiv prin contract, salarii decente și pachete sociale atractive.

"Vom face o armată constituită pr bază de militari prin contract, doar că acest proces va dura trei ani, aşa cum a fost anunţat în program. Peste trei ani vom avea o armată constituită doar pe baza de contract, militari profesionişti. Proiectul Armata Profesionistă presupune ca să revenim al pachetul social retras militarilor cu ani în urmă. Pentru anul viitor ne propunem să planificăm alimentaţia şi transportul gratuit", a declarat Eugen Sturza.

Amintim că Guvernul a adoptat programul Armata Profesionistă în luna iunie 2018. Reforma armatei va fi derulată între anii 2018 şi 2021.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?