X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Peste 700 de conducători ai instituțiilor de învățămînt vor fi instruiți online

19 iul. 2021,, 09:51   Societate
2606 0

Circa 730 de directori și directori adjuncți ai instituțiilor de învățămînt general din țară își vor îmbunătăți competențele manageriale prin participarea la un program amplu de formare desfășurat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în cadrul Proiectului „Reforma Învățămîntului în Moldova”.

În perioada 15 iulie -13 august 2021 și ulterior, 11 octombrie -10 decembrie 2021, 19 formatori bine calificați vor organiza sesiuni de instruire online în conformitate cu programul de formare privind implementarea Standardelor de competență profesională a cadrelor manageriale din învățămînt general.

Programul de formare este constituit din șase module care corespund domeniilor standardelor de competență profesională aprobate de MECC: Viziune și strategii; Curriculum; Resurse umane; Resurse financiare și materiale; Structuri și proceduri; Comunitate și parteneriate.

Prin urmare, managerii vor învăța cum să gestioneze procesul de elaborare și implementare a proiectelor de dezvoltare a instituției de învățămînt general; cum să dezvolte și să diversifice oferta curriculară în vederea valorificării potențialului individual, instituțional și comunitar; cum să gestioneze resursele materiale și financiare în vederea asigurării unui mediu de învățare sigur și motivant; cum să asigure mediul stimulativ și cooperant în vederea dezvoltării continue a capitalului uman al școlii sau cum să creeze parteneriate în vederea asigurării progresului instituției de învățămînt general.

Acest program a fost elaborat în 2016 și îmbunătățit în 2020, urmare a unui studiu de evaluare care a relevat punctele tari și punctele slabe ale acestuia, fiind totodată adaptat pentru organizarea la distanță.


Beneficiarii programului de instruire sînt convinși că aceste sesiuni vor fi foarte utile și speră că în cadrul acestora vor avea cît mai multe activități practice.

Amintim că de instruiri similare au beneficiat anterior circa 30% din cadrele manageriale din țară, iar urmare a formărilor din anul curent, ponderea directorilor și directorilor adjuncți instruiți în cadrul PRIM va ajunge la 50%.

Proiectul „Reforma Învățămîntului în Moldova” este un împrumut investițional specific, acordat de Banca Mondială, implementat în perioada aprilie 2013 – aprilie 2022, care sprijină Guvernul Republicii Moldova prin finanțarea activităților ce vor consolida calitatea educației şi vor duce spre un sector al educației mai eficient.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?