TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Peste 68 mii de persoane, vaccinate pînă acum în R. Moldova

Zilele trecute, țara noastră a recepționat alte zeci de mii de doze de vaccin anti-COVID-19, care vor fi folosite în campania de imunizare începută la 2 martie curent.

Mai exact, potrivit responsabililor de la Sănătate, din partea AstraZeneca, R. Moldova a primit 86 400 de doze, dintre care 72 mii de doze reprezintă o donație din partea României. Iar prin intermediul platformei Covax, țării noastre i-au fost furnizate alte 14 400 doze.

Vaccinul Pfizer a fost recepționat într-o cantitate de 24 570 de doze. La fel, R. Moldova a primit o donație și din partea Emiratelor Arabe Unite sub formă de două mii de doze de vaccin.

La moment, din numărul total de vaccinuri Astrazenca, primite de curînd, 75 790 doze au fost distribuite teritoriilor administrative, fiind deja administrate 55 235 doze, proporția utilizată fiind de 73%.

Cît despre vaccinurile marca Phizer ajunse zilele trecute în țara noastră, au fost distribuite pentru doza I 12828, fiind deja utizate 12 158 doze, proporția utilizării fiind de 99%.


Cît despre vaccinul Sinopharm, au fost distribuite 1000 de doze și administrate 699 doze, proporția utilizată fiind 70 %.

Vaccinul Sinopharm este administrat doar într-un centru de vaccinare, din cadrul Universității De Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”.

De la începutul campaniei de vaccinare și pînă acum, au fost administrate 68 092 doze. Acoperirea vaccinală pentru populația generală este de 2%,

Pînă acum s-au imunizat 60% din lucrătorii medicali, 24% din domeniul educației și 30% din beneficiarii centrelor de plasament.

Pînă la sfîrșitul lunii, prin intermediul platformei Covax, țării noastre îii vor fi livrate alte 48 000 doze de vaccin Astrazeneca.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load