AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 467 699  Au ieșit 382 518​  Au rămas 85 181     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 910
Criza energetică stiri: 735

Peste 50 de mii de brazi vor fi puși în vînzare, în acest an

2 dec. 2021,, 21:02   Societate
1303 0

În lista scumpirilor se adaugă și brazii naturali. Unii vînzători, care și-au scos deja coniferii pe străzi, spun că brazii s-au scumpit chiar și cu o sută de lei, față de anul trecut.

Primii cumpărtori, de regulă, sunt familiile care au copii, pentru că se grăbesc să aducă mai devreme spiritul sărbătorilor de iarnă în case. Moldsilva anunță că, în acest an, va pune în vînzare peste 50 de mii de brazi, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

Cu toate că este doar început de decembrie, potrivit vînzătorilor, brazii sunt destul de întrebați. Prețul față de anul trecut s-a scumpit cu 50-100 de lei.

Potrivit vînzătorilor, brazii într-adevăr s-au scumpit, însă acest lucru este justificat de toate scumpirile care au avut loc la noi în țară. Cu atît mai mult că, pentru a crește un brad de doi metri înălțime, este nevoie ca acesta să fie îngrijit timp de șapte-opt ani.

Petru Rotaru, şef adjunct al Agenției Moldsilva a declarat că peste 50 de mii de Pomi de Crăciun vor fi scoși la vînzare în perioada sărbătorilor de iarnă, îndată ce vor primi autorizație, adică pe la mijlocul lunii decembrie. Totodată, pădurarii dau asigurări că prețurile vor fi la fel ca şi anul trecut.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав