Coronavirus stiri: 8129
Obiectiv european stiri: 323
Criza energetică stiri: 914

Peste 400 hectare de teren cu vegetație uscată, nimicite de flăcări în doar două zile

17 ian. 12:00   Societate
2774

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează populația că arderea vegetației uscate duce la producerea incendiilor și provocarea pagubelor substanțiale. În ultimele 48 de ore cel puțin în trei cazuri au fost suspectate persoane care au aprins pășunile și iarba uscată.

Primul caz s-a produs în după amiaza zilei de 15 ianuarie în extravilanul orașul Călărași. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 14:54. Potrivit primelor informații mai multe persoane au fost observate de localnici cum aprind terenurile utilizînd făclii. La fața locului a intervenit un echipaj de pompieri care a avut misiunea să stingă superfața de peste 4 ha de ardere care se răspîndea cu repeziciune. Cazul este cercetat de organele de drept, transmite Noi.md cu referire la jurnal.md.

Alte două cazuri similare au fost înregistrate în apropiere de localitatea CucoaraCahul, în lunca rîului Prut, dar și pe traseul R1 Călărași-Ungheni. În ambele situații incendiile au fost puse intenționat pentru a nimici prin ardere vegetația uscată. Poliția investighează cazurile.

Potrivit IGSU în ultimele 48 de ore salvatorii au intervenit în 136 misiuni de lichidare a focarelor de ardere în care au fost compromise peste 400 hectare de teren.

În acest sens IGSU atenționează repetat că arderea vegetației poate duce la incendii de proporții. O simplă scînteie în contații de umiditate redusă și vînt poate genera ardere pe superfețe extinse cu prejudicii impunătoare. În caz de situații de risc oamenii sînt îndemnați să apeleze neîntîrziat Serviciul 112.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав